Melekosenpieni Jäätelötehdas

JÄÄTELÖT JA SORBETIT


Maariantuoksuheinäjäätelö

"Turistit palaavat takaisin toistuvasti tämän jäätelön takia" - ravintoloitsija Pyhätunturi

Aito lappilainen herkku, ehdoton lasten suosikki, vain napapiirin pohjoispuolella kasvavasta makeasta heinästä (Arctic Sweet Grass) tehdystä siirapista. Yhteistyössä Lapin Sara Oy.

LAKTOOSITON ja GLUTEENITON. Ainekset: kerma, kananmuna, sokeri, maito, maariantuoksuheinäsiirappi (6%), hapate. Säilyy alle -18 astetta 9 kk.

Kuusenkerkkäjäätelö

"Oho tässähän on hieno metsäinen maku" - turisti Sodankylän leffafestareilla

Kuusimetsien ominaismaku aitona luonnontuotteena, nyt jäätelössä, siirapista valmistettuna. Yhteistyössä Lapin Sara Oy.

LAKTOOSITON ja GLUTEENITON. Ainekset: kerma, kananmuna, sokeri, maito, kuusenkerkkäsiirappi (6%), hapate. Säilyy alle -18 astetta 9 kk.


Tyrnijäätelö

"Kyllä tää varmaan on paras sun jäätelöistä" - aviomies kotisohvalla

Nyt jo Lappiin asti nousseet tyrnipensaat tuovat ainutlaatuisen aromin kermajäätelöön - "match made in heaven".

LAKTOOSITON ja GLUTEENITON. Ainekset: kerma, kananmuna, sokeri, maito, tyrnitäysmehu (5%), glukoosisiirappi, hapate. Säilyy alle -18 astetta 9 kk.


Mustikkajäätelö

"En tiedä olenko koskaan maistanut mitään yhtä hyvää" - paikallinen Lapin asukas Pyhän Juhannusjuhlilla

Lapsuuden muistot mustikkamaidosta heräävät henkiin tässä kauniinvärisessä jäätelössä.

LAKTOOSITON ja GLUTEENITON. Ainekset: kerma, kananmuna, mustikka (20%), maito, sokeri, sitruuna, glukoosisiirappi, hapate. Säilyy alle -18 astetta 9 kk.


Savujäätelö

"Interesting" - PITKÄ TAUKO - "You could become addicted to this" - portugalilainen tanssitaiteilija, joka vieraili Kemijärvellä

Kaikenlaista voi savustaa, mutta harvemmin kermaa. Nyt savustetusta kermasta on valmistettu erikoinen jäätelö, joka soveltuu erinomaisesti yhteen koivunlehtisorbetin kanssa annokseksi nimeltä "savusauna" - koristeeksi lakritsipiippu!

LAKTOOSITON ja GLUTEENITON. Ainekset: savustettu kerma, kananmuna, sokeri, maito, maariantuoksuheinäsiirappi, lakritsijauhe. Säilyy alle -18 astetta 9 kk.


Kaarnajäätelö

"Onko sulla myydä sitä kaarnajädeä? Se oli niin sikahyvää, kun sain maistaa" - entinen työkaveri terveysteknologian yrityksestä

Vielä tuotekehittelyssä oleva ja viranomaishyväksyntää odottava, kiehtovan erilainen jäätelö - kuin suoraan metsän siimeksestä

LAKTOOSITON ja GLUTEENITON. Ainekset: kermaan uutettu männynkaarna (5%) ja kuusenhavu, kananmuna, maito, sokeri. Säilyy alle -18 astetta 9 kk.

Piparijäätelö

"Maistuu melkein yhtä hyvälle kuin piparitaikina" - lapsi vierailulla juuri ennen Joulua

Melekosenpienen Jäätelötehtaan kausituote maistuu erityisesti Joulun aikaan - piparitaivas lievällä appelsiininkuoritwistillä

LAKTOOSITON ja GLUTEENITON. Ainekset: kerma, kananmuna, sokeri, fariinisokeri, appelsiini, maitojauhe, kaneli, kardemumma, neilikka, inkivääri. Säilyy alle -18 astetta 9 kk.


Hillasorbet

"Ottaisin vielä kolmannen" - teini-ikäinen Juhannuksen juhlija Melekosenpienellä kioskilla

Voiko enää lappilaisempaa makua olla kuin hilla? Nyt se korostuu entisestään, kun sokeri nostaa makua ja kylmyys hellii kieltä. Olisipa vielä helle.

LAKTOOSITON, GLUTEENITON ja VEGAANINEN. Ainekset: hilla (50%), sokeri, sitruuna . Säilyy alle -18 astetta 6 kk.


Puolukkasorbet

"Onpa kiva kun tämä ei oo liian makea" - kuuluisa näyttelijä Sodankylän leffafestivaaleilla

Sorbetin kemiallinen muodostusmekanismi vaatii oikean ja aika suuren sokerin määrän, mutta tässä herkussa puolukan happamuus taittaa hyvin liiallisen makeuden.

LAKTOOSITON, GLUTEENITON ja VEGAANINEN. Ainekset: puolukka (50%), sokeri, sitruuna . Säilyy alle -18 astetta 6 kk.


Herukanlehtisorbet

"Tulin tänne ihan vaan sinun herukanlehtisorbetin takia" - kyläläinen Juhannus-kipsalla

Mannerheimin äidiltä on peräisin resepti hänen Louhisaaren kartanossa mustaherukanlehdistä valmistamaansa juomaan. Pelkosenniemen Kairalan kylästä löytyy villiintynyt herukanlehtipelto, jonka lehdistä on valmistettu tämän herukanlehtisorbetin lähtöaines, Louhisaaren juoma. Oma suosikkini!

LAKTOOSITON, GLUTEENITON ja VEGAANINEN. Ainekset: uutos herukanlehdestä (20%), sokeri, sitruuna, hiiva. Säilyy alle -18 astetta 6 kk.


Koivunlehtisorbet

"Wau maistuu ihan hyvältä saunavihdalta" - varhaisteini kyläilemässä

Vielä tuotekehittelyssä oleva ja viranomaishyväksyntää odottava, erinomaisen suomalainen sorbetti - tuskin mikään voi maistua enempää kesältä!

LAKTOOSITON, GLUTEENITON ja VEGAANINEN. Ainekset: uutos koivunlehdestä (30%), sokeri, sitruuna. Säilyy alle -18 astetta 6 kk.