Leena Valmu valmistaa jäätelöä lappilaisista aineksista elintarvikerekisteröinnin saaneessa kotikeittiössään Pyhätunturilla. Miehensä Lasse Rantasen kanssa hän järjestää "Dine With Locals" kotiravintolailtoja turisteille.


Melekosenpieni Jäätelötehdas

Leena Valmu innostui aikanaan jäätelöiden valmistamisesta katsottuaan Master Chef Australiaa televisiosta. Hän lähti kokeilemaan Lapin aineksia jäätelöiden lähtömateriaalina vuodesta 2020. Koemaistajien ylistävät komentit saivat hänet hakemaan toiminnalle virallisen statuksen, joka tuli keväällä 2024.

Melekosenpienen Jäätelötehtaan tuotteita myyvät Pyhätunturilla ravintolat Neidon Sydän ja Lucky Ranch. Leena Valmu on itse myynyt jäätelöitään Sodankylän Midnight Sun Film Festivaaleilla ja Pyhän Juhannusjuhlilla. Jäätelöitä voi ostaa myös suoramyyntinä kotoa käsin.

Jäätelöitä on myynnissä kahdessa koossa: 750 ml pakkauksissa ja 150 ml syöntiannoksina, joissa on mukana puulusikka. 

Jäätelöiden ja sorbettien maut löytyvät täältä.

Melekosenpieni Ravitsemusliike

Matkailu on kasvanut globaalisti valtavaksi liiketoiminnaksi, niin myös Lapissa. Tännekin on rantautunut turistien tarve löytää matkoiltaan jotakin muuta kuin järjestettyä kliseehelinää. Halu aitoihin kokemuksiin ilmenee kiinnostuksena tavata paikallisia ihmisiä ja maistaa tavallisia suomalaisia kotiruokia. Tähän vastaa konsepti "Dine With Locals" - kotiravintolailta, jossa paikallinen perhe tarjoaa kotiruokaa turisteille niitä näitä illan aikana jutellen.

Leena Valmu ja Lasse Rantanen aloittivat kotiravintoillat turistikaudella 2023-24 Outdoor Artesans yrityksen alihankkijana. Turistit saapuivat sveitsiläisen Kontiki-matkanjärjestäjän sekä hollantilaisen Scandinavian Winter Sportin kautta. Kotiravintoillat ovat savuttaneet suuren suosion ja varauksia on tehty jo seuraavalle talvikaudelle.