Koronan kääntöpuoli

(Särötär 2021)


Kirjoituksia politiikan johdonmukaisuudesta, median suhteellisuudentajusta ja hyvien ihmisten näytelmästä pandemian aikana.


Koronan kääntöpuoli tarjoaa neljä kriittistä, suhteuttavaa näkökulmaa koronaviruspandemiaan liittyvään yhteiskunnalliseen keskusteluun, uutisointiin, maskien käyttöön sekä sulkutoimenpiteisiin Suomessa ja Saksassa. Poikkeusaikaa määrittäneelle mustavalkoiselle keskusteluilmapiirille ja leimakirveiden heiluttamiselle on vaihtoehto: näyttöön ja tutkimustietoon perustuva argumentointi ja eri väestöryhmät huomioon ottava eettinen pohdinta.

"Valkoinen keski-ikäinen keskiluokka istuu villasukissaan läppäreidensä äärellä etätöissä vaatien viranomaisilta yhä tiukempia, epädemokraattisempia toimia samaan aikaan, kun huonompiosainen työväestö ja nuoriso vetävät lyhintä tikkua."

Kirjoittajat ovat merikapteeni Mikko Heikkilä, päätoimittaja Mark Mallon, infektioepidemiologiaan perehtynyt eläinlääketieteen tohtori Merja Rantala, kirjailija Venla Saalo sekä mikrobiologisen diagnostiikan johtotehtävissä työskentelevä dosentti Leena Valmu.