Leena Valmu ja Lasse Rantanen: Odina ja uuden elämän alku

(Aula & co 2018)


Tarinallinen tietokirja ihmiskehon asukkaista

Odina on yksinäinen ja epävarma munasolutyttö, jota valmennetaan elinkaikkeudessa järjestettävää suurta kilpailua varten. Kuukausittain voittaja pääsee munanjohtimeen etsimään sitä oikeaa. Odina pärjää kilpailussa hyvin ja vapautuukin munarakkulastaan - vain huomatakseen että paikalla on hänen lisäkseen 11 muutakin munasolua. Yhtäkkiä kaikki tytöt imaistaan punktioneulalla kasvatusmaljalle, jossa he lopulta kohtaavat siittiöpojat.

Odina ja uuden elämän alku jatkaa vauhdikasta kuvakirjasarjaa ihmisruumiin elintärkeistä toiminnoista ja pienistä soluista, jotka tekevät niistä mahdollisia. Tällä kertaa elinkaikkeuden ongelma on tällä kertaa lapsettomuus. Mitä ihmettä petrimaljalla tapahtuu? Löytääkö Odina sen oikean? Saako uusi elämä alkunsa kaikista vaikeuksista huolimatta?

Elinkaikkeus-kirjasarjan suositut edelliset osat ovat Filius ja elinkaikkeuden arvoitus (2013) sekä Probus ja suuri suoliston taistelu (2016).

Filosofian tohtori ja biotieteen dosentti Leena Valmun esikoiskirja Veera tiellä oli Topelius-palkintoehdokkaana vuonna 2010. Hänen tarinallista tietokirjasarjaansa kuvittaa palkittu graafikko Lasse Rantanen. Odina ja uuden elämän alku on kirjasarjan kolmas osa.