Leena Valmu ja Lasse Rantanen: Probus ja suuri suoliston taistelu

(Aula & co 2016)

Tarinallinen tietokirja ihmiskehon asukkaista

Probus on jugurtissa asuva pieni bakteeripoika, joka eräänä päivänä ajautuu suureen seikkailuun - ihmiskehoon. Matkallaan Probus ystävystyy uusien bakteerien kanssa ja kuulee elinkaikkeutta uhkaavasta vaarasta. Suolistoon on pesiytynyt hirviöitä muistuttavia pahoja bakteereita, joihin edes antibiootit eivät näytä tehoavan. Umpisuolen aukiolla kootaan joukkoja taisteluun pahaa vastaan, ja Probus ystävineen päättää liittyä mukaan. Mutta miten taisteluissa mahtaa käydä? Pärjäävätkö hyvät bakteerit itsekseen? Vai voisivatko he saada apua myös ihmissoluilta?


Probus ja suuri suoliston taistelu jatkaa vauhdikasta kuvakirjasarjaa ihmisruumiin elintärkeistä toiminnnoista ja pienistä soluista, jotka tekevät niistä mahdollisia. Kirjasarjan suosittu ensimmäinen osa Filius ja elinkaikkeuden arvoitus ilmestyi 2013 (WSOY).

Filosofian tohtori ja biotieteen dosentti Leena Valmun esikoiskirja Veera tiellä oli Topelius-palkintoehdokkaana vuonna 2010. Hänen tarinallista tietokirjasarjaansa kuvittaa palkittu graafikko Lasse Rantanen. Probus ja suuri suoliston taistelu on kirjasarjan toinen osa.