Leena Valmu ja Lasse Rantanen: Serius ja ihmisen ilmastonmuutos

(Aula & co 2023)

Tarinallinen tietokirja ihmiskehon asukkaista

Serius on nuori hermosolupoika, joka aloittelee juuri työharjoitteluaan aivojen lämmönsäätelykeskuksessa, kun hypotalamukseen saapuu huolestuttava viesti. Tuntematon virus on perustanut keuhkoputkistoon tehtaan, joka ei välitä toimintansa ympäristövaikutuksista. Niinpä elinkaikkeuden lämpötila alkaa uhkaavasti nousta. Hyvin pian Serius ja hänen ystävänsä ymmärtävät, että ilmastonmuutos voidaan estää vain, mikäli kaikki elimistön solut saadaan mukaan yhteisten tavoitteiden taakse.

Serius ja ihmisen ilmastonmuutos jatkaa vauhdikasta kuvakirjasarjaa ihmisruumiin elintärkeistä toiminnoista ja pienistä soluista, jotka tekevät niistä mahdollisia. Tällä kertaa elinkaikkeutta uhkaa ilmastonmuutos. Mitä Serius pystyy tekemään? Entä hänen pieni ympäristöaktivistiystävänsä Greta? Saavatko kaikki solut yhdessä estettyä ekokatastrofin?

Filosofian tohtori ja biotieteen dosentti Leena Valmun varhaisnuorille suunnattuja kirjoja on ollut Topelius- ja LukuVarkaus-palkintoehdokkaina. Hänen tarinallista tietokirjasarjaansa kuvittaa palkittu graafikko Lasse Rantanen. Serius ja ihmisen ilmastonmuutos on suositun kirjasarjan neljäs osa.